Willy Dorholt peker på området vi vil ha gangbru over til Lunde sluse

Utrettelig kamp for gangbru ved Lunde sluse

I over 30 år har lokale innbyggere kjempet med å få tilbake gangbrua ved Lunde sluse. Den gamle nåledammen ble erstattet av en av Europas første gummidammer. Da mistet menneskene i område en folkekjær og naturlig ferdselsvei.

Nome Arbeiderparti har alltid støttet Lundesamfunnet i arbeidet med å få erstattet gangveien. Vi er imponert over hva Ajersiden Vel og andre ildsjeler har gjort i denne saken for å få realisert ny vei over elva.

Vi mener at å få en slik flytebru er med på å øke attraktiviteten i området. Både for lokalsamfunnet som bor og bruker området, og for dem som besøker kanalen som severdighet. For turister vil en slik gangbane gi mulighet til å utforske et enda større område rundt sluseanlegget og vil kunne gi flere positive opplevelser. Lokalt vil dette styrke sluseanlegget som et knutepunkt da dette blir et fantastisk midtpunkt for innbyggere, barnehager, idrettsanlegg og næringsliv.

Willy Dorholt og Eivind Myhre støtter Ajersiden Vel i kampen for å få tilbake gangveien over elva til Lunde sluse

Willy Dorholt og Eivind Myhre støtter Ajersiden Vel i deres kamp for å få tilbake gangveien over elva til Lunde sluse

Vi har tro på at det går an å finne løsninger som ivaretar vernestatus til Lunde sluseanlegg og som er realiserbar. I dette bør det åpnes for å gi fritak for noen av begrensningene som vernestatusen innebærer.

Det har tidligere var møte og befaring mellom styret til Kanalen, Nome kommune og Ajersiden Vel. Der var signalene fra styret veldig positiv til prosjektet. Vi regner med at dette fortsatt er grunnholdningen fra Telemarkskanalen.

Vi er kjent med at det er dialog mellom initiativtakere og Telemarkskanalen via Asplan Viak. Nome Arbeiderparti ber om at Telemarkskanalen positivt bidrar for å finne en god løsning for lokalsamfunnet og kanalen som turistmål.

«Sammen skal vi gjøre Nome enda bedre!»